Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 17:45

Губернатор подарував жінці вісім кілограмів перцю

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Губернатор Микола Джига (крайній праворуч) придивляється до гречки на ярмарку у Вінниці. З його ініціативи протягом двох місяців ярмарки будуть проходити у кожному райцентрі області
Губернатор Микола Джига (крайній праворуч) придивляється до гречки на ярмарку у Вінниці. З його ініціативи протягом двох місяців ярмарки будуть проходити у кожному райцентрі області

4 вересня на просп. Юності в обласному центрі провели ярмарок сільгоспвиробників Вінниччини. Приїхали 197 приватних підприємств із семи районів області.

О 8.00 на ярмарок приходить губернатор Микола Джига, 60 років. Іде між рядами. Зупиняється біля ящиків із болгарським перцем. Його продають по 4 грн.

— Зважте, будь ласка, кілька кілограмів, — каже продавщиці.

Та важить 5 кг. Губернатор просить додати ще 3.

— Це вам від мене особисто, — простягає пакет з овочами сивій жінці у темно-синій куртці, що стоїть неподалік. Та дивується, спочатку відмовляється. Потім усе ж приймає подарунок.

Далі Микола Васильович підходить до продавців риби, які торгують коропами по 18–20 грн.

— Зважте три штуки, таких красивих. А цей подарунок вам, — губернатор простягає покупку ще одній пенсіонерці.

Кожен із виробників намагається запросити до себе голову облдержадміністрації. Пригощають. Чиновник зупиняється, роздивляється товар, але нічого не куштує.

Нічого купувати собі не буде. Навіщо — він живе сам

— Микола Васильович дотримується здорового харчування, — каже прес-секретар губернатора Ірина Кравченко. — Нічого купувати собі не буде. Навіщо — він живе сам. А особливо готувати і часу не має. Продукти тільки зіпсуються.

1 кг картоплі коштував на ярмарку 3–3,5 грн, капуста та помідори — 2,8 грн, гречка — 12 грн, цибуля — 4,5 грн, яйця — 6 грн, мед— 6 грн за 100 г.

— Дуже дорого, — вважає 50-річна Валентина Сокур. — Збиралася закупитися картоплею, морковкою на зиму, а вони аж по 3,50. По селах люди продають дешевше.

— Прийшла о першій дня, а тут уже нікого немає! Останні торгівці пакувалися. Так швидко спродалися. Зустріла сусідку. Та каже, що ціни такі самі, як на базарі, — розповідає 29-річна Юлія Сундєєва.

Подібні ярмарки мають провести в усіх райцентрах області. Для продавців участь безкоштовна.

— Організовуємо для того, щоб зупинити ріст цін. Люди зможуть придбати продукцію по собівартості, — пояснює Петро Пащук, заступник начальника обласного управління економіки. — Ярмарки проходитимуть щосуботи та щонеділі протягом двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор подарував жінці вісім кілограмів перцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути