Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 18:31

Головлікар Федір Поляруш вимагав хабар у 100 тисяч гривень

Проти головлікаря Корделівської медичної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Калинівського району 42-річного Федора Поляруша порушили кримінальну справу за одержання хабара.

Чоловік вимагав 100 тис. грн за погодження земельної ділянки під будівництво ще одного медичного закладу на території лікарні. Люди, які зверталися за погодженням, попросили допомоги в правоохоронців. Виконувач обов"язків начальника райвідділу міліції Петро Піроженко каже, що "гроші збирали всім світом. Зверталися навіть у Київ".

— Це ж велика сума, — каже він.

Працівники державної служби боротьби з економічними злочинами зафіксували правопорушення 1 серпня, під час передачі хабара. Гроші були мічені. Прокуратура області порушила кримінальну справу наступного дня.

— Зайшов чоловік, лишив щось у кабінеті, — каже міліціонерам Поляруш. — Положив. Я вийшов. Я не знав, що там.

Федір Поляруш зараз у 51-денній відпустці. Він письмово зобов"язався не виїжджати за межі місця проживання. Лише із дозволу слідчого.

— Триває досудове слідство, — каже слідчий із обласної прокуратури Сергій Пликанчук, 35 років. — Деталі справи зможемо оголосити після суду. По результатах слідства буде прийнято рішення.

За місяць справу передадуть до суду. Поляруша можуть позбавити волі на строк до 10 років. Крім того, у нього можуть конфіскувати майно. Ще не матиме права три роки перебувати на керівних посадах.

Зараз ви читаєте новину «Головлікар Федір Поляруш вимагав хабар у 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути