Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 15:18

Ганна Ковальчук вимушена зимувати в лісі

— Сусідка сказала: "Це моя стіна, і дюрки ви тут не проб"єте", — скаржиться 78-річна Ганна Ковальчук у селищній раді Турбова Липовецького району на Вінниччині. Сусіди не дозволяють пенсіонерці провести опалення. Ковальчук вимушена жити у старій мазанці в лісі.

1999 року Ганні Ковальчук виділили однокімнатку на вул. Садова, 9. Двоповерховий будинок на 18 квартир будував місцевий цукрозавод, де жінка пропрацювала 31 рік. Ордер їй дали 2004-го.

— Переселятися туди не можу, бо немає ні води, ні тепла, — зітхає. — Як отримала кімнату, була лише коробка. Я пенсію потрохи почала відкладати на ремонт. Донька Ніна допомагає. Засклили балкон, двері нові поставили, пол поклали.

Непорозуміння між Ковальчук та сусідами триває кілька років:

— Тільки почали стіни до пуття доводити, як зверху сусідка захотіла по-своєму проводити каналізацію. У всіх туалет з ванною в коридорі, а їй прямо над моєю кімнатою це все вистроїти захотілося.

Викликали комісію з району. Вона заборонила проведення самовільної каналізації.

— Думають, якщо баба стара, то їй можна й по голові їздити. От бокова сусідка. Попросила її дозволити пробити в стіні між нашими балконами дюрку. За планом, що мені дали, котел треба ставити в лоджії. Не дає. Каже: "Там у мене сохнути одяг буде". От і мушу жити в лісі. У мене там хоч і стара хата, та пічка є, — каже Ковальчук.

Пенсіонерка говорить, що самій жити в лісі страшно.

— Двох гусаків місяць тому хапанули, — схлипує. — Було шість собак — потравили.

Донька Ганни Ковальчук неодноразово зверталася по допомогу до селищної та районної рад.

— До прокуратури звернулися, — зауважує голова селищної ради Турбова Василь Завальнюк. — Нехай там уже дадуть свої висновки.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Ковальчук вимушена зимувати в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути