четвер, 13 січня 2011 18:31

Фото автопорушників передають через супутник

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Працівник обласної Державтоінспекції Юрій Бруквач тримає в руках радар останнього покоління ”Трукам”
Працівник обласної Державтоінспекції Юрій Бруквач тримає в руках радар останнього покоління ”Трукам”

10 січня в користування Державтоінспекції Вінниччини передали п'ять радарів-детекторів нового покоління "Трукам". Один коштує 100 тис. грн.

— Прилад поєднує в собі цифрову відеокамеру, лазерний вимірювач швидкості та GPS-приймач, — старший лейтенант 24-річний Юрій Бруквач показує чорний протиударний кейс. У ньому радар, який важить близько 2 кг.

— Визначає одночасно час руху та дистанцію між двома автомобілями, що рухаються один за одним, — пояснює інспектор. — Дані фіксуються та в ту ж секунду передаються через супутник у всеукраїнську базу даних фіксації автопорушень. Видалити їх неможливо. Крім цього, все записується на флеш-карту об'ємом 2 гігабайта. У комплекті є змінний блок живлення, який розрахований на 4 години. Тобто один радар може 8 годин працювати безперебійно.

Крім фотознімків і відео, програма самостійно визначає дату, час і місцезнаходження.

— Комп'ютерну програму "Tрукам" розробила українська фірма "Діректон" спільно з американським підприємством "Лазер техноледжі", — продовжує Бруквач.

Подібні радари видали на Київську, Одеську та Харківську області. На Вінниччині їх отримав Немирівський райвідділ ДАІ та чотири підрозділи особливого патрулювання області.

— Зараз працівники області користуються радарами "Сокол", "Беркут" і "Візир", — каже інспектор. — Але тільки "Трукам" може одночасно зафіксувати рух двох автомобілів. Тобто знімається проблема, яка була з "Візиром". Коли на автомобіль припадала більша швидкість іншого авто, що рухається позаду.

Зараз ви читаєте новину «Фото автопорушників передають через супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути