Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 18:32

Енергозатратні котельні законсервували

Автор: фото: Тетяна Сарахан
  Оператор вінницької котельні по вулиці Карла Маркса Михайло Чапський (ліворуч) з колегою Григорієм Ратовим знімають показники навантаження котла. Це  найсучасніша котельня Вінниці
Оператор вінницької котельні по вулиці Карла Маркса Михайло Чапський (ліворуч) з колегою Григорієм Ратовим знімають показники навантаження котла. Це найсучасніша котельня Вінниці

У Вінниці закрили чотири котельні. Їх визнали енергозатратними. Будинки, які вони опалювали, перевели на енергоощадні котельні.

— У місті 39 енергозатратних котелень, — каже Олексій Пидоченко, заступник начальника міського управління енергетики. — В лютому закрили котельні на вулиці Київській, Бевза, Некрасова, Ленінградькій. Реорганізували стару котельню у школі номер 7. Головна причина — застаріле обладнання. Там стояли радянські котли, які мають коефіцієнт корисної дії 70 відсотків. Протягом року плануємо закрити ще кілька.

Котельню на вул. Пирогова, 144 перебудували. Замість старих котлів установили німецькі з коефіцієнтом корисної дії 96%. На обладнання з міського бюджету виділили 3 млн грн.

— Раніше в нас було дуже холодно, бо опалювали від котельні, яка знаходилася у мікрорайоні Вишенька. Під землею від неї йшло майже кілометр труб. Доки вода доходила до нас, ставала холодною. А за тепло приходилося платити по 7 гривень за "квадрат", — розповідає 46-річна Галина Коваль з будинку на вул. Пирогова 142. — Усі возмущалися. У нашій вугловій спальні ніколи не було вище 15 градусів. А як мороз ударить, то 12. Спали під двома одіялами. Ходила у хаті в тілогрєйці. Тепер і за тепло платимо менше, у квартирах суттєво потепліло. В жеку сказали, що нова котельня використовує менше газу і розташована поблизу дому.

Для економії газу також обіцяють поновити видачу дозволів на встановлення індивідуального опалення у помешканнях. Зараз їх дають лише тим будинкам, у яких понад 60% квартир перейшли на індивідуальне опалення.

Зараз ви читаєте новину «Енергозатратні котельні законсервували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути