четвер, 23 жовтня 2008 19:36

До Маньківки підведуть газ

Минулого місяця громада Маньківської сільради Бершадського району обговорювала проблему газифікації села. Людей хвилювало: запасатися їм на зиму дровами та вугіллям чи чекати газу.

— На території сільради три села: Маньківка, Крушинівка та Шумилів, — розповідає сільський голова ГригорійВербецький, 44 роки. — Внутрішню розводку по селах люди зробили за свій кошт. Обійшлося по дві тисячі гривень із двору. Багато господарів навіть у хатах поробили монтаж. А ось із газопроводом проблема. Ще 2006 року ми виготовили на нього проектну документацію. Потратили 50 тисяч гривень. Чекали державних коштів, пройшли тендерну процедуру. Нам виділили 240 тисяч гривень. Будівництво розпочали, а в цьому році коштів не дали, хоча обіцяли 300 тисяч.

Для завершення газопроводу облрада виділила 150 тис. грн. Але кошти села досі не отримали.

— На закупівлю газорозподільчого пункту ми направили 38 тисяч понадпланових коштів із бюджету сільради, — продовжує Вербецький. — Усе, що поступатиме до кінця року, теж піде на газифікацію.

Голова Бершадської райадміністрації підписала розпорядження про виділення 100 тис. грн на завершення газифікації.

— Це перші кошти, які ми отримали цьогоріч, — зазначає головний інженер Бершадського газового господарства Микола Макарчук. — Досі працювали в борг. Він складає понад 205 тисяч.

Макарчук запевнив, при наявності коштів газопровід здадуть у експлуатацію за місяць.

Маньківка стане першим газофікований селом у Бершадському районі. По Вінницькій області сьогодні припинено роботи по газифікації населених пунктів на суму понад 400 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «До Маньківки підведуть газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути