четвер, 28 лютого 2008 18:01

Дізнатися про книжки в бібліотеках можна через Інтернет

У Вінниці почав працювати перший бібліотечний інтернет-каталог: www.mybiblio.com.ua.

— За дві хвилини в Інтернеті можна дізнатися, які книжки є у всіх бібліотеках Вінниці, — розповідає радник управління культури з питань бібліотечної справи міськради Володимир Брискін, 32 роки. — А от бібліотекар за нормативом може шукати книжку до 9 хвилин.

Торік у листопаді управління культури запропонувало створити інтернет-каталог відкритого доступу до бібліотек міста. До нього внесли понад дві тисячі найменувань книжок. Робота триває.

— Читачам з районів не треба їхати до Вінниці, щоб дізнатися, чи є потрібна їм книжка, — продовжує Брискін. — Каталог постійно оновлюється та презентуються нові надходження.

Шукати потрібну книжку можна і за назвою, і за прізвищем автора. Обкладинки видань сфотографовані. При натисканні піктограми "докладніше" відкривається сторінка з анотацією та бібліотечним описом книжки.

— Там є відомості, в якій саме бібліотеці є потрібна книжка, адреса, телефон та години роботи закладу, — каже Володимир Брискін. — Знайти на цьому сайті можна й наших вінницьких письменників-сучасників. Таких як Василь Кобець, Анатолій Гарматюк, Дмитро Деркач, Іван Волошенюк та інших.

У кінці веб-сторінки є координати служби підтримки порталу. Можна написати листа розробникові сайту.

Зараз ви читаєте новину «Дізнатися про книжки в бібліотеках можна через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути