Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 07:11

Цукор може подорожчати

Осінні дощі збільшили вагу буряків, але водночас зменшили їхню цукристість. Цього року з тонни буряків отримують майже 120 кг цукру. Торік мали 150 кг.

— Затрати ті ж, а цукру менше, — скаржиться власник Махаринецького цукрозаводу, що в Козятинському районі, Олексій Рум"янцев. — У нас цукор купують по дві гривні сорок копійок за кілограм. Надалі закупівельна ціна може зрости й до трьох гривень. Магазини теж, відповідно, піднімуть ціну.

Натомість Голова Томашпільської райадміністрації Анатолій Олійник каже, що без підвищення ціни на цукор до 3,4 грн місцевий завод збанкрутує.

Натомість голова Асоціації "Поділля -цукор" 47-річний Микола Власюк нагадує, що Вінниччина має ще мільйон тонн минулорічного цукру.

— Подорожчання не буде, — прогнозує він. — Між заводами велика конкуренція. Їм потрібні гроші на виплати кредитів, зарплат, тому продаватимуть за ціною, яку їм запропонують.

У магазинах цукор коштує до 4,34 грн/кг. На ринку — 3,1 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Цукор може подорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути