середа, 16 квітня 2008 18:57

Браконьєрів з Вінниччини судитиме прокуратура

9 квітня закінчилася операція "Нерест" у Вінницькій області. Працівники рибоохорони, міліції та екологічні інспектори Вінниччини задокументували 55 фактів порушення правил рибальства. Вилучили 288 кг риби. Із кінця березня до початку червня на всіх водоймищах області заборонена риболовля через нерест.

10 квітня на трасі біля села Строїнці Тиврівського району працівники Державтоінспекції затримали автомобіль "Опель Кадет". У багажнику знайшли майже 130 кг риби, вудочки та спінінги.

— Чоловік сказав, що він громадський помічник рибінспекції, а все, що в багажнику, вилучено у браконьєрів, — говорить Сергій Лук"янчук із Державної податкової служби. — Він пояснив, що відстав від групи, бо у нього зламалася машина.

В авто сидів ще один чоловік без  документів. Зізнався, що рибалив.

— Ну зловив я десь п"ять кілограмів, а мороки як на півтонни, — обурюється 46-річний Василь Данківський із Тиврова.

Справу проти обох затриманих розглядатиме обласна прокуратура. Найменший штраф за вилов риби вудкою — 34 грн, найбільший — 510 — за використання сітки.

— Який штраф отримає Данківський, не знаю, — каже Ігор Ніколаєв, 38 років, головний спеціаліст Держекоінспекції. — За 100 карасів штраф 510 гривень, за 20 пліток — 120.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєрів з Вінниччини судитиме прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути