Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2008 16:17

Бізнесмен отримав п"ять років тюрми

Найближчі п"ять років місцевий підприємець 39-річний Олександр проведе за ґратами. Його прізвище не розголошують до рішення Апеляційного суду. Протягом трьох років чоловік ухилявся від сплати податків. Заборгував 393 тис. грн.

Під час розслідування працівники слідчого відділу податкової міліції встановили, що він робив це умисно, перекручуючи податкові звітності.

— Підприємець виправдовувався, що був підставною особою у цьому бізнесі, — каже Роман Кубай, начальник слідчого відділу податкової міліції ДПА у Вінницькій області. — Утім, йому не вдалося переконати суд у відсутності злого умислу. Свідки пояснили, що записи у фінансових та податкових документах зроблені його рукою.

Олександр не відшкодував завданих державі збитків, тому суд визнав його винним. Окрім ув"язнення, його позбавляють права займатися бізнесом і конфіскують майно.

2004 року директор місцевого приватного підприємства не сплатив податків на 411 тис. грн і теж отримав 5 років тюрми.

За шість місяців цього року слідчі податкової міліції області прийняли до провадження 21 кримінальну справу щодо навмисного ухиляння від сплати податків. 12 — направили до суду.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен отримав п"ять років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути