Ексклюзиви
субота, 12 січня 2008 07:11

Біля вокзалу влаштують нічліжку

У Вінниці в районі залізничного вокзалу відкриють центр допомоги безпритульним. Наприкінці року безпритульні отримуватимуть гарячий обід і ночуватимуть  після дезінфекції.

Заступник мера Вінниці Андрій Рева вважає, що для створення притулку потрібно близько мільйона гривень. Ще стільки ж щороку йтиме на зарплату працівникам та на забезпечення притулку.

— Волонтери зможуть розпочати цю роботу на ентузіазмі, — говорить  Андрій Рева. — Але без матеріального підкріплення ентузіазм швидко вичерпається. Потрібно закладати гроші в міський бюджет.

Допомогу в організації притулку надає американець Марк Богемпі. 16 років тому в Америці в такому закладі психологи допомогли йому повернутися до нормального життя. Нині він відкриває подібні притулки в різних країнах. Каже, що без християнської віри ці заклади не можуть допомогти людям.

— Традиційні християнські церкви неохоче йдуть на це, а в інших країнах притулки створюються при церквах, — скаржиться Андрій Рева.

Узимку 2005-го, коли було -20°С, обласне управління МНС установило біля центрального мосту намет із піччю. Ночувати в ньому приходило до 50 безпритульних. Потім намет зняли.

Нині бомжів підбирає міліція. Доставляє їх до лікарні N2. Деяких кладуть на лікування, інших після дезінфекції відпускають.

Зараз ви читаєте новину «Біля вокзалу влаштують нічліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути