Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 19:22

Бершаді рекомендують підняти оплату за тепло

30 липня у місті Бершадь працювала комісія із перевірки обсягів, якості та вартості наданих комунальних послуг.

— Ми рекомендували міській раді розглянути питання про підвищення тарифів на опалення, — каже голова комісії, заступник голови райадміністрації Ніна Грицик.

Бершадська котельня єдина в області працює на вугіллі. За сезон спалює 5,5–6 тис. т. Паливо везуть за 30 км із залізничної станції Джулинка.

— Підвищення тарифів виправдане, — зазначає начальник міського ЖКГ Борис Трейгер, 55 років. — Після міста Ладижин, де опалення частково електричне, в Бершаді найнижчі тарифи на опалення по області.

Востаннє тарифи за тепло в райцентрі підвищували 2006 року.

— Відтоді ціна вугілля зросла удвічі, електроенергія зараз майже 50 копійок, — продовжує Трейгер. — Собівартість однієї гігакалорії торік була 490 гривень, а ми брали з людей 132 гривні. Різниця між затвердженим і фактичним тарифом відшкодовувалася за рахунок районного бюджету. Торік вона становила понад 2 мільйони гривень.

У місті 14 тис. населення. 4 тис. живуть у багатоповерхівках. Дотації райадміністрації для закупівлі вугілля охоплюють третину бершадчан. Решта платять самотужки.

— Комісія райадміністрації пропонує нам підняти оплату до 264 гривень за гігокалорію. Але наскільки піднімати тарифи, вирішить виконком, — зауважує він.

Зараз ви читаєте новину «Бершаді рекомендують підняти оплату за тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути