Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 15:28

Батьки пізно помічають алергії в дітей

У Вінниці відбулася Всеукраїнська конференція алергологів. Завідувач кафедри фтізіатрії Вінницького медуніверситету 63-річний професор Борис Пухлик, зазначив, що діагностиці й лікуванню алергічних захворювань держава приділяє найменше уваги з усіх галузей медицини.

— Хоча зараз в Україні 10 мільйонів алергиків, — каже науковець. — До 2012 року ними стануть половина мешканців Європи.

Непросто займатися виробництвом алергенів. Не вистачає сировини. Таргани і оси, з яких виготовляють алергени, на Вінниччині в дефіциті. Купують у Київському зоопарку. Там їх спеціально розводять.

— Конкуруємо з потужними фармацевтичними магнатами, які не жаліють грошей на рекламу, — продовжує Пухлик. — Не з"ясовуючи причину алергічної реакції у людини, більшість з них одразу пропонують універсальні недешеві засоби від риніту, дерматиту, астматичного кашлю. Вони не зупиняють розвиток хвороби, лише знімають зовнішні симптоми.

Найбільшу увагу звернули на алергічні захворювання у дітей. Батьки приводять свої чад до алергологів надто пізно, коли є всі шанси для розвитку бронхіальної астми.

Зараз ви читаєте новину «Батьки пізно помічають алергії в дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути