четвер, 14 серпня 2008 17:30

Англійська молодь будувала в Кивачівці церкву

14 молодих людей із Лондона із 3 по 8 серпня допомагали зводити протестантську церкву "Християнська надія" в селі Кивачівка Теплицького району. Жили по троє-четверо в місцевих сім"ях.

— Копали котлован під ворота, — розповідає жителька села 25-річна Наталя Демчук. У її батьків проживали троє іноземців. — Зранку снідали й одразу йшли на роботу.

У Демчуків жили 15-річні Джек та Луїс і Чарльз, 21 рік. Із ними мешкала перекладачка з Києва 18-річна Валентина. Усього в село приїхали дев"ятеро дівчат і п"ять хлопців.

— Їм подобалися наші овочі, — продовжує жінка. — Від картоплі — у захваті. Мабуть, там у них немає таких сортів. Ще постійно їли сир і сметану. А от, що таке мак — не знали. Оце, кажу, напечу вам пиріжків із маком та вишнями. То перекладачка кілька хвилин їм пояснювала, що мак — це смачно.

Церквою опікується пастор Василь Вдовик та його дружина Оксана. Брат Оксани Роман — пастор молодіжного зібрання при одній із протестантських церков у Лондоні. Із ним приїхали англійці. До того вони були в Польщі, у Києві.

— Кажуть, ми в селі приймаємо їх найкраще. Молодша сестра Надя цілий тиждень трудилася на кухні. А моя мама з роботи телефонувала п"ять разів до обіду й десять після: чи поїв Чарльз, чи все добре з Джеком?

Для жителів села гості провели вечір. Розповідали про своє життя, транспорт, сімейне виховання, церкву. Танцювали хіп-хоп.

Зараз ви читаєте новину «Англійська молодь будувала в Кивачівці церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути