Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 07:10

Абонемент у найпопулярніший гурток коштує 110 гривень

  Директорка Вінницького Палацу для дітей та юнацтва Лариса Грінченко: ”Через розвиток цифрових технологій довелося закрити фотогурток, де діток учили проявляти плівку і друкувати фото”
Директорка Вінницького Палацу для дітей та юнацтва Лариса Грінченко: ”Через розвиток цифрових технологій довелося закрити фотогурток, де діток учили проявляти плівку і друкувати фото”

Палац піонерів та школярів у Вінниці існує з 1935 року. Тоді там навчали дітей землеробства, садівництва та вишивки. Також працював цукровий міні-завод, де школярі виробляли по 8 кг цукру на добу. Директор сучасного Палацу дітей та юнацтва 61-річна Лариса Грінченко каже, що кількість відвідувачів гуртків із часів Союзу не зменшилася. У них займаються 3,5 тис. дітей.

— Найбільш популярне зараз плавання, — зауважує Грінченко. — Цього року набрали аж дві платні групи. Ще у нас школярі вчаться шити одяг та м"які іграшки, в"язати, робити квіти. Є гурток конструювання літаків, кораблів. Популярні гуртки танцю, театральна студія.

Що нового з"явилося?

— Відкрили гурток кульової стрільби. Наш тир — один із найбільших у Вінниці. Через попит на комп"ютерників відкрили гурток веб-дизайну. Тричі на тиждень діти по годині грають у футбол у спортзалі і півгодини після цього плавають у басейні.

За заняття потрібно платити?

— У нас є 129 безкоштовних гуртків та 47 платних. На початку навчального року можна встигнути записатися безкоштовно. Якщо попит великий, ми створюємо нову групу на платній основі.

Є взагалі платні групи. Танці коштують 50 гривень на місяць, інформатика, іноземна мова — 65 гривень на місяць. Найдорожче плавання — 110 гривень. У нас особлива система очищення води, без хлору. Абонемент на три дні у тиждень в будь-якому іншому басейні міста коштує не менше 200 гривень.

Які гуртки довелося закрити?

— Через розвиток цифрових технологій довелося закрити фотогурток, де діток учили проявляти плівку і друкувати фото. Кінотехнічний гурток також не працює, бо немає бажаючих. Я особисто хочу відновити гурток вишивки. Але не хочуть дівчатка з голками гратися. Ніхто не прийшов записатися.

Які відомі вінничани ходили до вас на гуртки?

— У драмгуртку навчався народний артист Анатолій Овчаренко. Головний режисер обласного театру ляльок Олександр Свіньїн відвідував театральну студію. Чемпіон СРСР та України з авіамодельного спорту Сергій Солом"янніков учився конструювати літаки. Усі ці гуртки досі існують.

Ваш 9-річний онук ходить у Палац?

— Якби мені його частіше залишали, я би його на всі гуртки записала. А так він у Києві з батьками живе. Мої дві дочки за шкільні роки встигли в усіх гуртках побувати. Дитину треба організувати, щоб вона не йшла на вулицю грати на гроші в автоматах.

Зараз ви читаєте новину «Абонемент у найпопулярніший гурток коштує 110 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути