середа, 23 січня 2008 17:49

40 степових вовків поселилися у Бершадському районі

56-річний мисливець Валентин Візнюк стверджує, що в лісопосадках поблизу сіл Серебрія, Тернівка та Березівка Бершадського району живе близько чотирьох десятків вовків. Ця територія межує зі степами Черкаської, Кіровоградської й Одеської областей.

— Це південні вовки, у них окрас світліший, і живуть вони переважно в очеретах і на полях, — розповідає мисливець. — Видно, через літні пожари на півдні вони стали до нас перебиратися. Мисливець із села Серебрія Микола Кучер? розповідав мені, що по ночах чує вовче завивання.

У грудні мисливці вбили трьох вовків поблизу кордону з Черкаською областю. Ще одного вовка підстрелили в Голдашівському лісі на кордоні з Одеською областю в січні.

— Цю ситуацію поки що не віднесли до надзвичайних, бо тварини ще не зробили ніякої шкоди, — говорить начальник відділу надзвичайних ситуацій Бершадської райадміністрації Борис Бобуховський. — Вовки небезпечні, коли їх багато й вони голодні. Тоді можуть напасти на людей. Так було в Луганській області торік.

Мисливці планують відстріляти усіх вовків.

— У наших лісах їх не повинно бути взагалі, бо не прокормляться, — вважає 49-річний директор Бершадського держлісгоспу Микола Краснеєв. — Вовку треба сім кілограмів м"яса на добу, а одна козуля важить 14. На рік тільки одному вовку треба 180 козуль, а де їх взяти? Закінчиться дичина в лісах, вовки перейдуть на свійських тварин, будуть нападати на людей. А дичина закінчиться швидко, бо тварини утечуть до інших лісів, де немає хижаків.

Зараз ви читаєте новину «40 степових вовків поселилися у Бершадському районі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути