Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 17:55

15 гектарів лісу на Херсонщині посадять шепетівчани

Торік улітку через засуху в Херсонській області вигоріло понад 7 тис. га лісу. Державне підприємство "Шепетівське лісове господарство" з жовтня розчищає площі від згарищ.

— Вирубувати весь згорілий ліс небезпечно, — розповідає головний лісничий Шепетівського лісгоспу Петро Павліщук, 54 роки. — Навіть поодинокі дерева зупиняють піскові бурі. Бачив березу, в неї стовбур до п"яти метрів у висоту засипаний піском.

18 працівників шепетівського лісгоспу до Нового року розчистили 27 га пошкодженого лісу в Голопристанському районі. Розсортували та вивезли 1500 кубометрів деревини.

Наприкінці лютого, з початком вегетаційного періоду, шепетівські лісничі розпочнуть облаштовувати нові плантації. Планують засадити 15 га сосною звичайною і кримською.

— Не можемо везти на Херсонщину наш подільський ліс, — пояснює головний лісничий. — Дерева не приживуться, і робота пропаде. Будемо працювати з тамтешнім посадковим матеріалом.

Територію, що постраждала від пожежі, місцеве населення називало "зеленим раєм". Згорілі ліси, яким до 400 років, висадили люди.

Зараз ви читаєте новину «15 гектарів лісу на Херсонщині посадять шепетівчани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути