вівторок, 27 березня 2018 06:20

Жителів міста без прописки можуть узаконити

Узаконити жителів Києва, які не мають місцевої прописки, пропонує Аналітично-дослідницький центр "Інститут міста". Аби ті мали однакові права на освіту, медицину, що й особи зі столичною реєстрацією.

— У Києві проживають 4,1 мільйона людей. Із них 1,3 мільйона — без реєстрації. Їх не вважають громадянами міста, за прийнятим Київрадою статутом. Тому не можуть влаштувати дітей у дитсадки та школи, отримати медичну допомогу, — каже директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко, 68 років. — Київраді слід переглянути статут міста, Верховній Раді — ввести в законодавство поняття "член територіальної громади з обмеженою муніципальною правоздатністю". Це той, хто живе, працює, платить податки, але не зареєстрований на цій території. Такий статус дає право на всі послуги, окрім участі у виборах органів місцевого самоврядування.

Член Київської стратегічної спільноти 45-річний Андрій Заможський пропонує надати право голосу на місцевих виборах громадянам, які мають у столиці бізнес, нерухомість або автомобіль, проживають тут не менш як п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Жителів міста без прописки можуть узаконити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути