пʼятниця, 04 жовтня 2019 00:45

Жінка народила доньку з двома головами

У ніч на 28 вересня жителька Глибоцького району Чернівецької області народила сіамських близнюків. ­Дівчатка мають дві голови, але одне тіло. Є по одній парі рук і ніг, три легені.

— Це рідкісний випадок. Таке буває раз на 200 тисяч пологів, — говорить 56-річна Ірина Вострікова з Управління охорони здоров'я Чернівецької міськради. — Стан близнюків тяжкий. Вони народилися в міському пологовому будинку №2.

Патологію вагітності в жінки діагностували на ранніх термінах. Це були її перші пологи. Від переривання вагітності відмовилася. Породілля почувається нормально.

— В Україні немає ­фахівців, які розуміються на цьому. Необхідно провести комплексне обстеження, щоб визначити, чи дуб­люються в них внутрішні органи, — каже 65-річний Альберт Куріцин, головний лікар пологового будинку №2.

В Україні сіамські близнюки народилися втретє. Уперше — 2002 року в Кропивницькому. Дівчатка прожили два тижні. Вдруге близнюки з'явилися на світ 2012 року у Краматорську Донецької області. Прожили п'ять днів.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила доньку з двома головами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути