вівторок, 23 жовтня 2018 06:30

Жінка два роки судиться зі священиком

72-річна Раїса Дивінська з селища Брацлав Немирівського району на Вінниччині два роки судиться з настоятелем Свято-Миколаївського собору Української православної церкви Московського патріархату 47-річним Миколою Рогачуком.

Священик поховав трьох родичів на території храму. Могили межують із будинком жінки. Вона вимагає, аби останки перенесли на кладовище.

— Виходжу з хати, а перед очима три хрести стоять. Зразу за парканом. Раніше їх прикривав старий курник. Мусила його розібрати, бо люди йшли до поховань і лякали птахів, — розповідає Раїса Дивінська. — Спочатку батюшка похоронив діда дружини, який теж був священиком. Потім його жінку. А 2012-го — свою дружину, коли померла від раку. Просила перепоховати людей на одному з чотирьох наших цвинтарів. Відмовився.

Шість років ходжу по різних інстанціях, але не знайду управи. Односельці відкрито виступати проти Рогачука бояться. У суді через два роки справу закрили. Мотивували тим, що я двічі не прийшла на засідання.

Жінка подала апеляційну скаргу. Вимагає перепоховання і 10 тис. грн моральної компенсації. Хату ­продала.

— Віддала за безцінь, бо покупці відмовлялися через могили, — додає Раїса Дивінська.

У Немирівській райдержадміністрації рекомендували священику перепоховати родичів. Їхні могили розташовані близько до житлової забудови, а це заборонено.

— Це спекуляція з духовністю, — говорить Микола Рогачук. — Людина, яка там похована, 50 років служила при церкві. Перепоховати її — кощунство.

Зараз ви читаєте новину «Жінка два роки судиться зі священиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути