Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 07:02

Згорів офіс Давида Жванії у центрі Києва

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народний депутат від фракції ”Наша Україна”, екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Давид Жванія дивиться, як пожежники гасять вогонь у його офісі на Контрактовій площі у Києві
Народний депутат від фракції ”Наша Україна”, екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Давид Жванія дивиться, як пожежники гасять вогонь у його офісі на Контрактовій площі у Києві

У вівторок о 17.30 на Контрактовій площі, 9, що в Подільському районі Києва, загорівся чотириповерховий офіс компанії "Брінкфорд". Вона належить народному депутатові від фракції "Наша Україна", колишньому міністру з надзвичайних ситуацій 40-річному Давиду Жванії. Там же розташована і його громадська приймальня.

Зайнялося на другому поверсі будівлі. Кажуть, у серверній. Через 3 хв. боротися з вогнем прибули вісім рятувальних підрозділів на 19 пожежних машинах. З вікон уже валив густий дим. За допомогою драбин зняли 14 людей, які працювали в офісі. Пожежу гасили близько двох з половиною годин. Керувати операцією прибув міністр із надзвичайних справ Нестор Шуфрич, 39 років.

— Надо им помочь. Это все-таки наш коллега, — казав до підлеглих.

У столичній комунальній аварійній службі розповідають, що їх на місце викликали через півтори години. Коли пожежники трохи загасили вогонь, рятувальники прорізали отвір до кімнати з серверами. Інакше туди зайти було неможливо.

— Там же сухе дерево, палало швидко. Коли пожежники закінчили роботи, ми встановили освітлення та електростанцію, щоб можна було далі працювати. Сушили всю ніч. Тільки зараз будемо забирати обладнання, — розповів у середу вранці начальник аварійної служби 35-річний Роман Ткачук.

Він додає, що не знає, скільки всього згоріло і які можуть бути збитки. Не кажуть цього й у головному управлінні МНС Києва. Повідомляють лише, що пожежа сталася через порушення монтажу та експлуатації електрообладнання.

Вікна будівлі 9 травня були розчинені навстіж. Деякі підвіконня аж обвуглені, погойдуються почорнілі жалюзі. Ніяких табличок з назвами установ біля входу немає. Всередині зметена штукатурка, чути димом. До офісів охоронець не пропускає. Запевняє, що там нікого немає. Сам розповідати якісь деталі та назватися не хоче. Каже, що тільки заступив і нічого не знає.

— Повністю знищений основний сервер, — коментував у день пожежі сам Жванія. — Він забезпечував роботу всіх, хто перебував у будівлі: мене як народного депутата, апарат громадського руху "Народна самооборона" та компанії на інших поверхах.

Додає, що на сервері стояла максимальна система захисту від вогню. Водночас зі своєю політичною діяльністю пожежу народний депутат не пов"язує і не вважає її провокацією.

Давид Жванія вперше потрапив до Верховної Ради 2002-го, а потім — через чотири роки. Обидва рази — за списком "Нашої України". У парламенті очолював підкомітет з питань боротьби з організованою злочинністю. В уряді Юлії Тимошенко 2005 року отримав портфель міністра з питань надзвичайних ситуацій.

До депутатства Жванія керував своєю компанією "Брінкфорд". Вона займається адвокатською та посередницькою діяльністю. "Брінкфорд" також частково володіє Керченським суднобудівним заводом "Залив", Бахчисарайським комбінатом "Будіндустрія", Луганським верстатобудівним заводом та Запорізьким амбразивним комбінатом.

На позачергових виборах до Верховної Ради Жванія балотуватиметься за списком блоку "Народна самооборона" Юрія Луценка".

Зараз ви читаєте новину «Згорів офіс Давида Жванії у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути