Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 07:05

Землю роздаватимуть безкоштовно

Роздавати землю у віддалених селах пропонує Державний комітет України із земельних ресурсів.

— Поки що це в планах. Є ідея роздавати землю у віддалених селах, щоб люди переїжджали туди жити із міст, — пояснюють у прес-службі Деркомзему.

У селі Терлещина Згурівського району на Київщині семеро жителів — чотири чоловіки та три жінки. Рік тому було 17 людей. Від районного центру до села — 15 км, до Києва — 120. У селі 14 будинків. Стаціонарних телефонів немає, жителі користуються мобільними. Улітку населення в селі більшає: приїжджають столичні дачники. Узимку час від часу в покинутих будинках живуть бомжі із Києва. Подібних сіл в Україні — 1,5 тис.

— Ой, хто туди поїде жити? Там одні бараки та ліси. Роботи ніякої немає. За що там люди житимуть? — дивуються в сільській раді Аркадіївки, до якої належить Терлещина. — Зараз одні пенсіонери там доживають. Їхні діти по світах. Рік-два — й села взагалі не буде.

Щороку в Україні зникає до 10 сіл. За даними Державного комітету статистики, на момент всеукраїнського перепису населення 2001 року в українських селах проживало майже 16 млн людей. За сім років ця цифра зменшилася на 2 млн. Міського населення також стало менше: 2001-го було 32 мільйони, 2008-го — 31.

Зараз ви читаєте новину «Землю роздаватимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути