четвер, 13 травня 2021 00:45

Земля подорожчає у п'ять разів

Земля в Україні подорожчає у кілька разів після відкриття її ринку з 1 липня, заявили в уряді. Закон передбачає, що ділянки до січня 2024‑го зможуть купувати лише фізичні особи з українським громадянством.

У перші 2,5 року можна придбати до 100 га в одні руки. Із 2024‑го ліміт становитиме 10 тис. га. Його дата поки що невідома.

— Очікуємо на прийняття законопроєкту, який відкриє можливість електронних торгів землею, — говорить прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 45 років. — За 5–10 років вартість землі зросте у два-п'ять разів.

Після відкриття ринку вартість 1 га становитиме майже $2 тис., заявив у лютому цьогоріч міністр аграрної політики Роман Лещенко.

— Це не вплине на економіку, — каже економіст Борис Кушнірук, 55 років. — Щоб виростити продукт, недостатньо щось посіяти. Треба й обробити. Цим займалися і до відкриття земельного ринку. Економіка зросте, якщо буде попит на нашу продукцію за кордоном.

Загального подорожчання землі не буде. Вартість залежатиме від її родючості.

Зараз ви читаєте новину «Земля подорожчає у п'ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути