вівторок, 06 лютого 2018 06:30

Затопило польовий табір військових

Польове містечко для військово­службовців поблизу Гончарівського полігона на Чернігівщині затопило. У наметах — по коліна води, стелі та стіни — в дірках. Днями сюди на навчання мають перевести 53-ю окрему механізовану бригаду Збройних сил.

Фотографії та відео з підтопленого міс­течка опублікували у "Фейсбуку".

— Чоловік із побратимами прибули в Гончарівське, аби підготуватися до приїзду бійців. Мали розставити буржуйки, зібрати дрова. Нарахували 76 дірявих наметів. Крізь дірки було видно зорі. Вранці чоловік прокинувся на геть мокрій подушці, — каже 39-річна Марина Аношкіна, дружина одного з бійців 53-ї ОМБр. — На дві наступні ночі хлопців відправили в казарму без опалення. Після розголосу туди нагнали срочників, почали відновлювати. Хоча утримувати полігон у належному стані мають ті, хто за нього відповідає.

— Військовослужбовців не розміщували в підтопленому таборі. 53-я бригада перебувала в іншій області, — пояснює прес-секретар командування сухопутних військ ЗСУ, підполковник Іван Арєф'єв, 37 років. — Коли тривалі снігопади і морози змінилися на дощ, водогінна система табору не впоралася. Пориви вітру пошкодили кілька наметів.

3 лютого оперативне командування "Північ", відповідальне за військово-сухопутну зону Чернігівської області, відзвітувало: польовий табір готовий до прийому підрозділів. Пошкоджені намети замінили на нові, обладнали їх польовими меблями. Поклали дерев'яну підлогу, підключили опалення й освітлення.

Зараз ви читаєте новину «Затопило польовий табір військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути