Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 07:55

Запрацював перший стоматкабінет для тварин

У Львові діє перший в Україні стоматкабінет для тварин. Відкрився на базі Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП "Лев".

З обладнання тут є ультразвуковий скайлер для зняття зубного каменю, стоматологічна установка, фотополімеризатор для накладання пломб, рентгенапарат, а також монітор пацієнта, який відстежує показники під час анестезії.

— Найпопулярнішою процедурою є чистка зубів. У собак часто трапляється, що постійні зуби виростають, а молочні ще не випали. Також є різні новоутворення й аномалії, — розповідає ветлікар-стоматолог Василь Захарчук, 27 років. — У роті собак і котів живуть майже 300 різних видів бактерій. Проникаючи в кров, спричиняють серцеву, ниркову, печінкову недостатності. Разом зі слиною і кормом бактерії потрапляють до шлунка і провокують гастрит, розлади травлення.

Усі процедури проводять з анестезією. Перед тим тваринам за потреби роблять дослідження серця, аналізи крові та сечі, рентген.

Уперше показувати тварину стоматологу радять під час першої вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Запрацював перший стоматкабінет для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути