пʼятниця, 22 листопада 2019 00:10

Запрацювали штрафи за перевезення дітей без автокрісел

Із 20 листопада водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел. За перше порушення з них стягуватимуть 510 грн. За повторне — 850 грн.

За новим законом, дітей, менших зростом за 145 см і віком до 12 років, заборонено перевозити без автокрісла. Можна користуватися бустером — пристроєм, що утримує малечу або трикутником-­адаптером, який додатково прикріплюють до ременів безпеки. Не ­дозволено возити в кузові вантажівки дітей, які не досягли 16-річного віку, а організовані групи — в темну пору доби.

Немовлят потрібно возити в автолюльці. Попередньо її фіксують ­автомобільними пасками. Люлька має розташовуватися перпендикулярно до напрямку руху машини. Якщо малюка в люльці перевозять на передньому сидінні, то необхідно відключити подушку безпеки переднього пасажира. Перевезення малечі на зад­ньому кріслі, причепі, в колясці мотоцикла заборонені.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювали штрафи за перевезення дітей без автокрісел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути