пʼятниця, 26 лютого 2016 05:10

Замок ХVII століття підпалили коктейлем Молотова

— Одні палять російські банки, другі — політичні штаби, а в когось бажання 400-річним замкам помститися. Нічого для людей святого, — каже 39-річний Роман Кричай із міста Жовква на Львівщині. Він бачив, як уночі 23 лютого старовинний замок загорівся від коктейлю Молотова. Його кинули невідомі.

Рятувальників викликали люди, які живуть за 60 м від пам'ятки.

— Прибули на місце за лічені хвилини, не дали розгорітися. ­Пошкоджені лише віконні рами на першому поверсі. Ніхто не постраждав, не зіпсовані речі в будівлі, — кажуть в управлінні з надзвичайних ситуацій Львівської області.

На місці пожежі в замку поліція знайшла скляну пляшку з написом "Ацетон".

— У тій кімнаті не було цінних речей. Її здавали делегаціям або туристам. Музейний фонд розташований на другому поверсі. Стіни замку кам'яні, вогонь далі не перекинувся, — говорить 64-річний Михайло Кубань із Державного історико-архітектурного заповідника Жовкви. — На першому поверсі ми здаємо кілька приміщень в оренду. Поруч із розбитим вікном — офіси партії "Свобода", "Товариства польської культури". Ще кілька кімнат займають бізнесмени. Найімовірніше, цей вчинок був помстою полякам за показ російського фільму про Майдан. Інформацію про це поширили напередодні.

Жовківський замок — пам'ятка архітектури епохи Ренесансу. Зведений 1606 року.

Зараз ви читаєте новину «Замок ХVII століття підпалили коктейлем Молотова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути