Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 07:06

"Замінувати" школу примусили однокласники

У середу в Житомирі затримали 14-річну Юлію. Попереднього дня вона зателефонувала до міліції, сказала, що школа N12 замінована й кинула слухавку.

На місце пригоди прибули "швидка", кінологи, працівники МНС, вибухо-технічної служби міліції, слідчі. Почали евакуйовувати учнів з будівлі. Бомбу шукали три годин.

— Міліція розуміла, що це жарт, оскільки по тембру голосу зрозуміли, що дзвонила дівчинка, — розповідає Ольга Номерчук із прес-служби МВС у Житомирській області. — Але не зреагувати не можна було. Паралельно шукали людину, яка дзвонила. Визначили, що телефонували з мобільного. Та його відключили.

Наступного дня до квартири семикласниці Юлії зателефонували з міліції. Дівчину з матір"ю попросили прийти до райвідділку. Там школярка пояснила, що зателефонувати в міліцію змусили друзі зі школи.

— Хлопці погрожували розповісти однокласникам і матері про її спроби курити, — каже Ольга Номерчук. — Перед дівчиною став вибір: дзвонити в міліцію чи осоромитися.

Оскільки Юлія неповнолітня, за неправдивий виклик спеціальних служб її матері слід сплатити штраф у розмірі від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів.

Зараз ви читаєте новину «"Замінувати" школу примусили однокласники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути