четвер, 04 червня 2020 00:36

Захисні екрани друкують на принтері

— Зібрали трохи грошей та організували допомогу лікарям. Вантажівками передавати не можемо, але кілька ящиків наді­шлемо, — говорить кардіохірург київського Інституту серця Назар Озерянський, 37 років.

З інженером Дмитром Заїкою та його братом Миколою виготовляють захисні екрани для медиків. Роблять це в селищі Велика Димерка Броварського району Київської області на 3D-принтерах, що можуть друкувати вироби з пластику. Техніку придбав Дмитро після звільнення з роботи.

— Спершу передали кілька десятків екранів у столичну Олександрівську лікарню, — продовжує Озерянський. — Більше потребують захисту в регіонах. Тому сотні масок, захисних костюмів, рукавичок і екранів відправили в Конотоп на Сумщині, Нову Каховку та Берислав Херсонської області, Пирятин на Полтавщині.

Волонтери друкують також подовжувачі для кисневих систем і трійники, що дозволяють підключати до апарата штучної вентиляції легень одразу кілька пацієнтів.

— Перший принтер сконструював сам. Потім придбав ще кілька моделей, — говорить 31-річний Дмитро Заїка. — Так можна вирішити багато проблем. Часто надрукований виріб повністю заміняє оригінал, а коштує дешевше.

Зараз ви читаєте новину «Захисні екрани друкують на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути