пʼятниця, 11 січня 2008 07:09

За затримання грабіжника банків дали медаль

Учора заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов вручив нагороди правоохоронцям, які 29 грудня затримали озброєного грабіжника філії "Приватбанку" в Черкасах.

В актовій залі управління МВС у Черкаській області на столі біля трибуни розклали медалі. Майор міліції нагадує восьми службовцям чергової частини, які затримували злочинця, щоб сказали після нагородження: "Служу українському народу". Поряд із ними сідає 58-річний Микола Філіпов, який перед озброєним грабіжником тримав двері банку. Чоловік прийшов у картатій сорочці та сірих брюках. За кілька хвилин поруч сідає працівник банку 21-річний Ярослав Надточій. Він наскочив ззаду на злочинця й отримав поранення в живіт і ногу. У нього помітні синці під очима.

— Я приїхав з приємною місією, — почав свій виступ Євдокимов. — Але перед тим нагадаю, що відбувалося в Києві торік у квітні–жовтні. Було зафіксовано дев"ять озброєних нападів на банки й адміністративні пункти. На слід злочинців вдалося вийти лише 25 грудня.

Тоді наряд столичної патрульної міліції зупинив двох підозрюваних, які поранили правоохоронця та перехожого. Через 15 хв. одного злочинця затримали. Другий утік. Його заарештували через чотири дні під час спроби пограбування банку в Черкасах.

Заступник міністра першому вручає медаль "За сприяння органам внутрішніх справ" Ярославу Надточію. Другим отримує нагороду Микола Філіпов.

— Я хуже волнувався, чем когда держал двери, — говорить "ГПУ" Філіпов. Каже, що банківське керівництво про грошову нагороду мовчить.

Директор Черкаського головного регіонального управління "Приватбанку" 42-річний Віктор Шуршин запевняв "ГПУ", що банк відзначить премією всіх причетних до затримання грабіжника. Суму не вказав, пославшись на комерційну таємницю. А затримка, мовляв, пов"язана з системою оподаткування.

Зараз ви читаєте новину «За затримання грабіжника банків дали медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути