Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 07:06

За час дорожнього рейду даїшникам підвищили зарплату

35 тисяч водіїв залишилися без прав під час місячника, який на дорогах проводила ДАІ. За той час інспектори склали 860 тис. протоколів про порушення правил дорожнього руху.

— Це була інтенсивна робота, але водії хай не думають, що це був якийсь рейд і він закінчився. Відтепер так патрулюватимуть постійно, — запевняють у прес-службі ДАІ. — У неділю повернулися додому ті інспектори, які працювали в інших областях. Тепер продумують наступну стратегію.

Даїшники кажуть, що за минулий місяць сталося на 487 менше аварій і загинуло на 150 осіб менше, ніж за аналогічний період 2007 року.

Права забирали переважно за керування в нетверезому стані, виїзд на зустрічну смугу та проїзд на червоне світло. За місяць затримали 38 тис. водіїв напідпитку. У Києві зупинили п"яного чоловіка, який їхав у кімнатних капцях і ледве говорив. Він виправдовувався: "Что я такого сделал?".

У 27-річного киянина В"ячеслава права хотіли забрати за проїзд під "цеглину".

— Інспектори хотіли відразу везти в суд, але була вже сьома вечора. Наступного дня я сам прийшов туди, однак на мене не вистачило часу, — розповідає В"ячеслав. — Там було ще з двадцятеро водіїв. У більшості права таки забрали. Один чоловік здавав назад і побив задній бампер об дерево. Викликав даїшників, щоб склали протокол, аби потім страховку отримати. Так суддя в нього посвідчення на півроку забрав.

Інші водії радили В"ячеславові просити суддю не забирати права, тиснути на нього психологічно.

— Я просив, пояснював, що реально треба машина для роботи. Суддя змилувався, але оштрафував на 68 гривень, — веде далі водій.

Під час місячника інспекторам ДАІ підвищили зарплату. Тепер вона становить 1000–1500 грн.

Зараз ви читаєте новину «За час дорожнього рейду даїшникам підвищили зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути