Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2007 07:06

За великий Герб України дадуть 12 тисяч

До кінця тижня мають висунути умови та представити програму конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України. Про це на прес-конференції заявив віце-прем"єр-міністр із гуманітарних питань Дмитро Табачник, 43 роки.

— Конституція України передбачає, що окрім малого Герба Україна повинна мати ще й великий Герб. У ньому мають бути елементи малого Державного герба та Герба Війська Запорізького, — відмічає Табачник.

Програму та умови конкурсу готує Міністерство культури. Відомство вже подало на комісію свої пропозиції. На конкурс прийматимуть кольорові та чорно-білі ескізи на планшеті формату А3. Розмір малюнка — 100 мм у діаметрі.

До ескізу потрібно додати пояснювальну записку з детальним описом проекту, а також інформацію про автора, його контакти, ідентифікаційний код та розрахункові дані.

Роботи треба надсилати на адресу Міністерства культури (01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19) з позначкою: "На конкурс кращого ескізу великого Державного герба України". Конкурс триватиме до 1 вересня 2008 року.

— За три кращих ескізи будуть грошові премії, — каже Дмитро Табачник. — За попередніми умовами, перша премія — 12 тисяч, друга — 8 тисяч та третя — 5 тисяч гривень. Але на комісії будемо їх піднімати.

Про великий Державний герб України заговорили ще 1996 року. Тоді 2 листопада утворили комісію з підготовки та проведення конкурсу. Було розглянуто 420 робіт, але жодної не затвердили. У подальші роки проекти закону про затвердження великого Герба кілька разів поверталися на доопрацювання.

Зараз ви читаєте новину «За великий Герб України дадуть 12 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути