Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2007 07:07

За трійню Василь Кошель отримав додаткову відпустку

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Вікторія і Василь Кошелі з новонародженими дітьми в Мукачівському пологовому будинку. Найменша донька важить 1700 г і поки що перебуває в інкубаторі
Вікторія і Василь Кошелі з новонародженими дітьми в Мукачівському пологовому будинку. Найменша донька важить 1700 г і поки що перебуває в інкубаторі

Вікторія Кошель, 32 роки, із села Верхня Визниця Мукачівського району на Закарпатті 28 листопада народила трійню — двох дівчаток і хлопчика. До цього вони з чоловіком Василем чекали дітей 12 років. Троє немовлят з"явилися на світ за 1 хв. 40 сек, після кесаревого розтину.

— Хлопчик має вагу 2 кілограми 600 грамів, а дівчата трошки менше. Одна сестричка важить 2100, інша — 1700 грамів, — розповідає завідувач пологового відділення мукачівської лікарні Валерій Огороднік. — Мати й діти почуваються добре. Найменша донька — крихітна, тому поки що в інкубаторі. Хоча в неї хороший апетит. Уже набрала 30 грамів. Ми дозволили батькові перебувати в палаті з дружиною та новонародженими.

У родині Вікторії вже були близнюки: у материної тітки — двійня, а в бабиної — трійня. Хтось із родичів народив і чотирьох дітей. Жінку та немовлят у Мукачівському пологовому будинку доглядатимуть іще два тижні. Батьки вже обрали імена: Василь, Вікторія і Ярослава.

— Тепер головне — одягти всіх, — бідкається мати. — Дещо вже купили, але великий похід до магазину зробимо після лікарні. Тепер усе дороге. За одні тільки шкарпетки для маляти мама віддала 5 гривень. А для діток треба відразу три пари, та ще й повзунки, кофти, шапочки.

У Верхній Визниці проживає 1600 людей. Село розташоване в санаторно-курортній зоні. Поблизу — оздоровниці "Мрія", "Білочка", "Едельвейс", "Солені Млаки". Діє швейний цех. Вікторія працювала на ньому швачкою. Коли на одинадцятому тижні дізналася про вагітність — звільнилася. 35-річний Василь працює екскаваторником у сусідньому селі Клиновець.

Подружжя мешкає разом із батьками Вікторії — у двокімнатному будинку. Там є ще літня кухня. Мають водопровід, але опалюють дровами, бо в селі не проведений газ.

Востаннє трійню в Мукачевому народили 19 років тому. Тоді мерія міста подарувала сім"ї квартиру. Кошелям сільська рада нічого не обіцяє. Голова райдержадміністрації Ілля Токар купив їм коляски й ліжечка на 5 тис. грн. Керівник району говорить про суттєвішу допомогу згодом, але не уточнює, яку саме.

— Ми дуже довго чекали дітей, — каже Вікторія Кошель. — Василь на радощах зробив ремонт у будинку батьків, де ми живемо. А його начальник дав додаткову відпустку за те, що народилася трійня.

Зараз ви читаєте новину «За трійню Василь Кошель отримав додаткову відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути