Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:03

За рік звільнили 337 жертв торгівлі людьми

За 9 місяців цього року до України повернулися 337 осіб, потерпілих від торгівлі людьми. Серед них 52 неповнолітні особи. Про це 18 жовтня повідомило Міністерство внутрішніх справ із нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна" за цей період допоміг 52 особам — 39 жінкам та 13 чоловікам. До центру по допомогу звертаються і МВС, і СБУ. Їм надають інформацію або розшукують людей.

— Для початку ми просимо надіслати дані про особу — від її року народження до зовнішнього вигляду та місця, куди вона виїхала. Найчастіше співпрацюємо з посольствами України в різних країнах. Допомагає тамтешня поліція, — розповідає "ГПУ" Тетяна Татуревич, 29 років, менеджер соціальних програм "Ла-Страда-Україна". — Та буває, що з людиною все гаразд, але вона не хоче казати родичам, де знаходиться. Тоді ми відсилаємо лист із інформацією, що особа така-то жива-здорова.

10 років у центрі працює безкоштовна "гаряча лінія" — 8 800 500 22 50. За цей час нею скористалися майже 35 тис. осіб. Звертаються за консультаціями щодо працевлаштування чи навчання за кордоном. Просять допомогти знайти родичів, які поїхали працювати за кордон і довго не дають про себе знати, просять перевірити ліцензію закордонної фірми.

Торгівля людьми посідає третє місце за рівнем прибутків після торгівлі наркотиками та зброєю. За словами віце-президента організації Ольги Калашник, нині за межами України в якості трудових мігрантів перебуває близько 5 млн наших громадян:

— Усі вони перебувають у групі ризику і можуть бути потенційними жертвами насильства.

Зараз ви читаєте новину «За рік звільнили 337 жертв торгівлі людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути