пʼятниця, 19 січня 2018 06:05

За нелегальне перевезення штрафують на 1700 гривень

У спільноті "Транспорт Києва" склали список маршруток, які їздять нелегально. Нарахували близько півсотні. Серед них шість департамент транспортної інфраструктури міськ­адміністрації закрив протягом останніх трьох років. Бо дублювали маршрути.

— З осені від станції метро ­Героїв Дніпра до Мінського масиву періодично їздять мікроавтобуси "32+99". Такого маршруту ніколи не було. Ще кілька то зникають, то з'являються. У тіньових перевізників немає ліцензій і дозволів, — говорить адміністратор спільноти у "Фейсбук" Сергій Дуць.

Із 9 до 24 листопада комунальна служба перевезень КМДА, держ­підприємство "Укртрансбезпека" та поліція перевірили 166 маршрутів. Порушників оштрафували на 101 тис. грн. Спіймали п'ятьох нелегалів, але транспорт не конфіскували. Відтоді нічого не змінилося, ­кажуть активісти.

— Нелегальних перевізників має контролювати Державна служба з безпеки на транспорті, — розповідає учасник спільноти "Транспорт Києва" 25-річний Іван Черниш. — Там проблему визнають. Однак не мають достатньо кадрів, щоби з нею боротися. Міська влада не оновлювала реєстр маршрутів із 2015-го. У документі немає інформації про перевізника. Місто недоотримує податки. Та й на випадок аварії пасажиру не компенсують збитків. Навіть заявити в поліцію не буде на кого. Водій відбудеться штрафом за нелегальне перевезення в 1700 гривень.

Зараз ви читаєте новину «За нелегальне перевезення штрафують на 1700 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути