Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 06:00

За дві години підійшов один чоловік

Третій місяць у столичних супермаркетах працюють автомати з біодобавками. Два апарати стоять у магазинах "Магелан" і "Городок".

— Мало хто купує. Хіба молоді дівчата підходять та й то не дуже беруть, — каже у середу продавщиця Катерина із торговельного центру "Городок". Автомат знаходиться поряд з її яткою. — За 100 гривень народ краще купить щось поїсти, ніж добавки. Та й реклами їх ніде нема. Люди не знають, що воно таке.

— Він ще й глючить, — додає 49-річна Людмила, працівниця служби сервісу. — Гроші їсть, а товар не дає.

Харчові біодобавки — це сполуки природних біологічно активних речовин. Їх вживають, щоб збалансувати свій денний раціон необхідними мікро- і макроелементами. Вони бувають різні: для очищення організму, виведення токсинів, покращення обміну речовин, підвищення розумової і фізичної активності, лікування хвороб.

Апарат схожий на холодильник з прозорими дверцятами. Такі продають солодощі, напої. Крізь них видно біодобавки, запаковані по 10 флаконів, їхній опис і ціну. Знизу — купюроприймач і відділення, куди випадає бажаний товар. Вартість — 80–100 грн.

Пристрій — італійський, біодобавки — вітчизняні. Їх виготовляє Державне підприємство бактеріальних заквасок Технологічного інституту молока і м"яса.

— Ми думали, як продавати добавки, — говорить Артем, представник компанії-виробника. — Підрахували, скільки коштує робота продавця і оренда місця. Вирішили спробувати торгувати через апарат. Охочі є.

За дві години до автомата підходить лише один чоловік.

Зараз ви читаєте новину «За дві години підійшов один чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути