вівторок, 06 березня 2007 18:06

За добу в Харкові народилося п"ятеро двійнят

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Жителька міста Мерефи Харківської області Зарима Тертишник тримає на руках своїх синів Рому та Максима. Про двійню майбутній матері сказали після другого ультразвукового обстеження
Жителька міста Мерефи Харківської області Зарима Тертишник тримає на руках своїх синів Рому та Максима. Про двійню майбутній матері сказали після другого ультразвукового обстеження

Лікарі харківського міського клінічного пологового будинку кажуть, що у них менш ніж за добу народилися п"ятеро двійнят.

Перші малюки — два хлопчики вагою 1 кг 80 г та 1 кг 690 г — з"явилися на світ 28 лютого о 14 год. 46 хв. Їхня мати, 20-річна харків"янка Олена Пацюра, народила дітей на чотири тижні раніше, тому нині вони перебувають у відділенні для виходжування недоношених немовлят.

— Небезпеки для їх здоров"я вже немає, — запевняє головний лікар пологового будинку Світлана Коровай.

За дві години почалися пологи у 28-річної Дилором Абдурахманової. Жінка народила двох дівчаток вагою 3 кг та 2 кг 550 г.

Наступна пара — дівчинка та хлопчик — з"явилася на світ у 31-річної Лариси Донник із міста Ізюм Харківської області о 17.35. Тепер у родині п"ятеро дітей.

О 22.25 пройшли пологи у 36-річної харків"янки Малахат Рашидової. Вона народила двох хлопчиків. У сім"ї це третя й четверта дитина.

Ще пара малюків з"явилася в родині 24-річної Зарими Тертишник із міста Мерефи. Першого березня о 8.40 жінка народила двох хлопчиків.

— Ми з чоловіком, коли підбирали імена, не могли вибрати, як назвати сина — Романом чи Максимом. Тепер уже не треба, — усміхається породілля. — Той, що світленький, буде Ромою, а чорнявий — Максимом.

Жінка зауважує, що передчувала народження двійні. Подружжя уже має 3-річну донечку, але хотіли ще сина. Однак на першому ультразвуковому обстеженні двійнят не розпізнали. Коли Зарима прийшла вдруге, апарат показав двох хлопців.

— Я відразу подзвонила чоловікові. Кажу йому: "Сідай, бо впадеш, як дізнаєшся!". А він навіть не здивувався, — пригадує мати.

Згодом пояснив, що дзвінок дружини після обстеження йому наснився за пару тижнів до того. Сон повторювався кілька разів. Але дружині його не переповідав — не хотів хвилювати.

Останні тижні Зарима боялася, що хлопчики народяться маленькими, бо виносити двійню було важко.

— Усе гладила живіт і примовляла малим: "Їжте гарно". От і виросли — обидва майже по три кіло! Зараз звикаю до них. Дуже незвично — один поїсть, другий просить. Ну нічого, потроху звикну. Скоро вже поїдемо додому, — розказує жінка.

Доглядати за дітьми подружжю допомагатиме мати чоловіка, яка живе разом із ними у приватному будинку.

За словами заступника головного лікаря Гульнара Ломінадзе, усім жінкам, які народили двійні, робили кесарів розтин. Нині матері та немовлята почуваються нормально, готуються до виписки.

— Цього року в нас сплеск народження двійнят. За січень і лютий таких випадків уже 21. А торік за цей час було 12, — пригадує Ломінадзе.

Зараз ви читаєте новину «За добу в Харкові народилося п"ятеро двійнят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути