четвер, 02 квітня 2020 05:30

"За дев'ять годин отримую 450 гривень"

Заклади громадського харчування на час карантину відправили більшість працівників у відпустки за власний рахунок. Не працюють перукарі, столярі, адвокати, спортивні тренери. Призупинила роботу частина будівництв.

Чим займаються українці на карантині?

Іванна МЕЛЬНИК, 33 роки, психолог, Вінниця:

— На початку березня купили матеріали, щоб робити сходи на другий поверх будинку. Майстрів найняли. А тут карантин. Залізли в інтернет. Знайшли схеми, передивилися купу ­відеороликів. Вирізали й витесали сходи самі. Зекономили 17 тисяч гривень. У вільний час створюю з гофропаперу штучні квіти в людський зріст. Знайшла час ідеально поскладати речі. Увечері влаштовуємо з чоловіком караоке.

Ігор СТЕПАНЮК, 28 років, столяр, Одеса:

— Знайшов додаткову роботу на фармацевтичному складі. Ходжу на вечірні зміни: з 17:00 до 02:00. Допомагаю перекладати й вантажити коробки з ліками. За 9 годин отримую 450 гривень. До карантину працював на пилорамі. Зараз виробництво стало. Прийшлося викручуватися, бо маю 4-місячну доньку.

Володимир КОЛЯДА, 45 років, плиточник, місто Калинівка, Вінницька область:

— Взявся обробляти город, який до цього доглядала покійна мати. Вже посадив картоплю. Лишив місце на буряк, кукурудзу, моркву й цибулю. Займаюся спортом. Вдома зробив примітивну штангу. Ходжу в сауну. Вечорами випиваю 50 грамів коньяку з медом.

Лариса ЛЕДЕНЬОВА, 30 років, кухар, Хмельницький:

— Нарешті можу висипатися. Ранками виділяю дві-три години і вчу правила дорожнього руху. Тести прохожу в інтернеті. Хочу отримати водійські права. Сама виховую дітей і тяжко без машини. Зможу малих возити до школи й на гуртки.

Михайло ВОЛИНЯК, 37 років, будівельник, місто Миронівка, Київська область:

— Раніше працював у Києві. Тепер на роботу їздити нічим. Начальник дав відпустку за власний рахунок. Підганяю домашню роботу: пообрізав дерева у садку, повигрібав торішнє листя, поприбирав у сараї, собаці зробив нову будку, на веранді дах поміняв. Ходив у ліс точити березовий сік. Мати закрила майже 200 літрів.

Зараз ви читаєте новину «"За дев'ять годин отримую 450 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути