субота, 08 грудня 2007 07:06

За борг у фермера забрали свиней

46-річний Ігор Дікальчук із села Жуківці Лановецького району Тернопільської області винен кредитній спілці "Добра справа" понад 20 тис. грн. Кредит він не погасив, і державні виконавці забрали свиней.

— Нам однаково, яке майно описувати. Свині чи автомобілі. Хоча такий товар ми вилучали вперше, — розповідає 25-річний Іван Шаблюк, в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Лановецького районного управління юстиції. — То скоріше шахрай, аніж фермер. Уже відомо, що брав кредити у двох кредитних спілках, а є інформація, що навіть у п"яти. Тому ми описали майно й передали його стягувачу — "Добрій справі".

Аукціон із продажу свиней відбудеться упродовж місяця. Початкова ціна всіх разом — 6 тис. грн. Раніше таких торгів у районі не було.

— Ми забрали 11 великих свиней. Кожна по 100 кілограмів приблизно важить. Іще кілька маленьких описали, — веде далі Іван Миколайович. — Їх може і теперішній власник викупити. Він навіть має право звернутися до суду. Якщо доведе, що то не його майно, свиней повернуть. Але таких звернень не було. Чоловік винен 21 тисячу гривень. А враховуючи 10 відсотків виконавчого збору і всі витрати, це потягне на 24 тисячі гривень.

Коли тварин забрали, фермер звернувся до райвідділу міліції з заявою про крадіжку 20 свиней. Підрахував збитки на 20 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За борг у фермера забрали свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути