пʼятниця, 23 березня 2018 00:15

З обленерго звільняються працівники

Майже 2 тис. працівників Запоріжжяобленерго написали заяви на звільнення. Причина — п'ятимісячна заборгованість із зарплати. Підприємство винне робітникам 237 млн грн.

21 березня майже тисяча людей перекривають рух між пл. Фестивальною і вул. Якова Новицького. Тримають у руках плакати "Не платить зарплату — преступление", "Ще трохи, і Запоріжжя без світла".

— Проблеми почалися 2015-го, коли НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. — ГПУ) запровадила у діяльність підприємства нульовий алгоритм. Робота почала регулюватися таким чином, що на рахунку компанії не лишається грошей ні для виплати зарплати, ні для ведення ліцензійної діяльності, — каже Олена Ковальчук, голова профспілки Запоріжжяобленерго.

Через невиплату звільнилася чверть співробітників. Про такі ж наміри заявили працівники оперативно-диспетчерської служби. Зараз місту найбільше не вистачає аварійних бригад. Доводиться викликати спеціалістів із районів.

Запоріжжяобленерго має 1,1 млрд грн боргу перед державним підприємством "Енергоринок". На офіційному сайті комунальників причиною заборгованості називають жорстку регуляторну політику НКРЕКП.

Наприкінці лютого під час візиту в Запоріжжя прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що знає про проблеми Запоріжжяобленерго. Доручив місцевій владі та новому керівництву підприємства їх вирішити.

Зараз ви читаєте новину «З обленерго звільняються працівники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути