Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 07:05

З моря підняли 16 якорів

Експозиція якорів різних суден відкрилася на морському вокзалі Одеси. Музей розташований просто неба. На виставці представлені 16 металевих раритетів. Усі підняли з акваторії Чорного моря.

— Колекція буде поповнюватися. Адже на дні лежать ще принаймні п"ять якорів, — каже начальник морського вокзалу Микола Маковецький, 57 років. — Є інформація, що на острові Березань лежить кам"яний якір. Вони з"явилися на землі одними з перших.

На території вокзалу розташована також церква Святого Миколая. На її стіні планують повісити меморіальну дошку на честь загиблих моряків міноносця "Лейтенант Зацаренний". Носову його частину знайшли нещодавно біля острова Зміїний. Корабель затонув 90 років тому. Шукати його почали ще в кінці 1970-х.

Також у музеї знайдеться місце для лавки. Її під час війни вкрали з Приморського бульвару румунські моряки і встановили на судні "Суліна". Тепер лавку дістануть із дна, де знаходиться це потоплене вантажне судно.

Зараз ви читаєте новину «З моря підняли 16 якорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути