Ексклюзиви
вівторок, 10 лютого 2009 16:47

Вийшов роман про помаранчеву революцію

— Так календарно точно про Майдан у нас ще ніхто не писав, — каже 62-річний Михайло Слабошпицький. Його видавництво "Ярославів Вал" видало роман 54-річного Станіслава Бондаренка "От я вся — я свято". Це перший прозовий твір, присвячений подіям помаранчевої революції 2004-го.

Презентують роман у столичному Будинку вчителя. На столі, перед Слабошпицьким і Бондаренком, стоять кілька екземплярів книги. Її назва читається з обох боків.

— Я писав роман три роки. Навіть коли в Єгипті на пляжі загорав і на верблюді катався. Дружина ображалася, бо на неї часу не було, — розповідає Бондаренко. — Тепер мені гонорар обіцяють книжками видати.

Головний герой книжки — політв"язень Гріг.

— Це — збірний образ, писав його з багатьох дисидентів — від Івана Дзюби до Євгена Пронюка. Негідник-полковник Шилов теж має реальних прототипів. Один із них — колишній начальник слідчого відділу управління СБУ в Кіровоградській області полковник Гаркуша.

— Подари мне книжку, — звертається до Бондаренка після презентації режисер Віктор Гресь. — Мы к ней присмотримся. Может, и фильм снимем.

Роман має 118 сторінок, у книгарнях коштує орієнтовно 36 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов роман про помаранчеву революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути