Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 00:46

Випускникам скасували державну підсумкову атестацію

Випускники шкіл цьогоріч не складатимуть державну підсумкову атестацію через поширення коронавірусу. Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада 13 квітня.

— Україна втратила цінність державної підсумкової атестації. Вона вже не така важлива в очах суспільства, — каже колишній заступник міністра освіти Єгор Стадний, 32 роки. — Незрозуміло, чому ми видаємо свідоцтво про повну загальну середню освіту. Цей папірець нічого не означає.

У березні цьогоріч від ДПА звільнили учнів четвертих і дев'ятих класів.

— Діти повинні бачити перед собою перешкоду. Тепер їм показують, що іноді цю перешкоду можна оминути. Освіта — це насамперед не розваги. Це здобутки, — продовжує Стадний. — Отримувати знання розвагами не вийде, адже це тяжка праця. Освіченість дітей впливає на якість нашого суспільства. На те, як живуть інші. Якщо перед школярами не ставити вимогу бути освіченими, то наше суспільство ризикує мати негаразди в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Випускникам скасували державну підсумкову атестацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути