Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 06:50

"Ви по запісі? У нас вход только по пропускам"

Автор: WWW.BZH.LIFE
  Переговорну кімната у відділенні для віп-клієнтів Ощадбанку на вулиці Воздвиженській прикрашають скульп­тури українських митців
Переговорну кімната у відділенні для віп-клієнтів Ощадбанку на вулиці Воздвиженській прикрашають скульп­тури українських митців

Наприкінці березня на вул. Воздвиженській, 52–54, у Подільському районі відкрили відділення Ощадбанку для віп-клієнтів. Мікрорайон в історичному центрі міста, між вул. Верхній Вал і Андріївським узвозом, вважають елітним. Тут мають квартири співаки Віра Брєжнєва й Олег Скрипка. Вартість 1 кв. м житла у цих будинках — від $3500 — 91 тис. грн. Працюють елітні бутики й дорогі заклади харчування.

Відділення Ощадбанку має три поверхи. Чорний скляний фасад — без вивіски. Розташоване в 5-поверхівці. Це — єдине в установі відділення преміум-класу. Оформлене як галерея. Дизайн розробляла студія художника Сергія Махна. На ремонт витратили 31,8 млн грн.

Увечері 5 квітня двері зачинені. За 2 м від входу припарковані два позашляховики "Тойота Ленд Крузер". Стукаю. Відчиняє сивий 55-річний охоронець у чорній сорочці, брюках і кепці.

— Дєвушка, вам кого? Ви по запісі? У нас вход только по пропускам, — каже. На боці висить рація, у вусі — навушник.

Запрошує у фойє з мармуровою підлогою, біля рецепції — бетонна інсталяція із зеленню. Стіни облицьовані дерев'яними панелями.

За кілька хвилин виходить адміністратор 35-річний Андрій, у діловому темно-синьому костюмі.

— Відділення не працює на загальних умовах, є закритим. Ми приймаємо лише за попередньою домовленістю. Наші клієнти обслуговуються таємно й бажають залишатися невідомими, — каже він. Більше говорити відмовляється. Не розголошує подробиць ремонту і прес-служба банку.

На фото, оприлюднених дизайн-студією, видно — відділення розділене на зони для відвіду­ва­чів, офіси й переговорні кімнати з м'якими меблями та журнальними столиками. Кожен із кабінетів оформлений в іншому стилі. Є чорно-білі приміщення, контрастні — з яскравими меблями та темними стінами, облицьовані деревом. У кімнаті для переговорів стіни оздоблені малюнками, що нагадують українську вишивку. Тут висять картини, на столах і підлозі стоять скульптури українських митців.

Будівельники замінили інженерні мережі й кабельну систему, встановили двері та вікна, скляні перегородки, сходові огородження, замінили сантехніку й побутову техніку, два сховища, встановили сейф для каси, — повідомляють у банку. Змінили меблі, серед яких стіл авторської роботи Сергія Махна. Італійські стільці "Мідж Істар" купили по 8 тис. грн за один.

— Головний виклик, з яким стикнулися дизай­нери в роботі — це необхідність відійти від сухого офіційного стилю, притаманного фінансовим установам. Прагнули показати українську ідентичність і створити комфортніший "домашній" дизайн, — кажуть у студії Сергія Махна.

Донедавна державний Ощадбанк залишався єдиним серед 10 найбільших фінансових установ, що не мав окремого віп-відділення.

Зараз ви читаєте новину «"Ви по запісі? У нас вход только по пропускам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути