середа, 16 квітня 2008 07:12

Встановили пам"ятник крокодилу Ґодзі

Пам"ятник крокодилу Ґодзі встановили на Приморському бульварі в донецькому місті Маріуполь. Він стоїть на вході в кафе "Оба-на".

Крокодил завдовжки з метр лежить із розчепіреною пащею на гранітному постаменті, хвіст злегка закручений вліво. Знизу на табличці підпис: "Ґодзіку маріупольському".

Про встановлення пам"ятника крокодилу в місті почали говорити у грудні. Ініціативу проявили місцеві бізнесмени.

— Ґодзілла став не просто улюбленцем і легендою Маріуполя. Він прославив наше місто на весь світ. Його стійкості та виносливості людям ще треба повчитися, — аргументували підприємці. — Навіть рятувальники, яких нільський хижак півроку водив за ніс, обходячи їхні капкани, захоплюються його подвигом.

Крокодил утік від господаря в Азовське море наприкінці травня під час виступу в пересувному цирку "Шапіто". Півроку Ґодзі жив поблизу теплоцентралі Маріупольського металургійного комбінату. Рятувальники ніяк не могли піймати його.

28 листопада Ґодзіллу зловили робітники підприємства, коли той спав. Рептилію привезли в Донецьк і помістили в басейн із теплою водою. Але через два дні крокодил здох. Його спалили на одному з донецьких смітників.

Зараз ви читаєте новину «Встановили пам"ятник крокодилу Ґодзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути