пʼятниця, 24 травня 2019 07:40

Восьмеро військових потрапили в полон

Уранці 22 травня вісьмох бійців 53-ї механізованої бригади затримали окупанти. Військові вантажівкою їхали на передову поблизу Новотроїцького Волноваського району Донецької області. Відхилилися від маршруту й потрапили на тимчасово-окуповану території.

Новотроїцьке є крайнім населеним пунктом на звільненій від окупантів території, за ним — сіра зона. За словами міністра оборони 54-річного Степана Полторака, бійці були зі старшиною.

Припускають, військові помилилися дорогою, намагаючись скоротити шлях. Їхали в один із підрозділів, щоб порахувати майно та зброю.

Бойовики ДНР заявили, що затримали нібито диверсійно-розвідувальну групу. Але, за словами спікера Міноборони Дмитра Гуцуляка, військовослужбовці виконували тилову операцію, що не стосувалася бойових дій. Тому бойовики дезінформують про нібито затримання диверсантів.

53-тя механізована бригада підпорядкована Оперативному командуванню "Схід". Дислокується в містах Сіверськодонецьк і Лисичанськ Луганської області.

На тому ж місці, де затримали українців, 2015-го наші бійці зловили снайпера ДНР.

— За гіркою іронією долі наші військовослужбовці помилилися з поворотом на тому ж місці, де чотири роки тому помилково на наш блокпост виїхав Ігор Кімаковський, громадянин Росії, — каже волонтер Ольга Решетилова, 33 роки. — Він навіть не підозрюючи, що перед ним уже українські прикордонники, пред'явив їм довідку снайпера ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Восьмеро військових потрапили в полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути