пʼятниця, 17 серпня 2018 06:56

Волонтерів змусять отримати дозвіл

Командування операції Об'єднаних сил розробляє інструкції про акредитацію волонтерів. Якщо її приймуть, для поїздок на фронт потрібен буде дозвіл від Управління військово-цивільного співробітництва Збройних сил.

Останніми роками до волонтерської діяльності причетні 14% українців, свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова. Зараз продовжують забезпечувати армію засобами спостереження, які не надає держава. Також підвозять на передову необхідні будівельні матеріали, ремонтують техніку.

— Не бачу прямої необхідності на п'ятому році війни брати всіх "на олівець", — каже волонтер 47-річна Вікторія Мірошніченко. — Якщо це програма із захисту, то проект ще треба доробляти. Постійно отримую дзвінки від сєпарів: погрожують мені й дітям, виставили мої фото на кількох своїх сайтах. І як те, що отримаю від держави якісь документи, допоможе захистити рідних? А відсутність "корочки" ніяк не вплине на мою роботу.

— Найбільша проблема — це "екскурсанти". Такі не потикаються далі Авдіївки — бояться трястися бездоріжжям, — говорить Вікторія. — Приїжджають і одразу біжать шукати командирів, аби ті поставили помітку про відрядження. Так намагаються отримати статус учасника бойових дій. Потім виставляють фото в інтернет і часто "світять" позиції та техніку. Введення акредитації на них не вплине — як піарилися на війні, так і продовжуватимуть це робити.

Зараз ви читаєте новину «Волонтерів змусять отримати дозвіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути