Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 07:09

Володимира Ярмолюка покусав скажений кіт

У селі Голичівка Корецького району Рівненської області 50-річного Володимира Ярмолюка покусав домашній кіт. Тварина несподівано накинулася на господаря й ухопила за руку.

— Кіт живе з ними не перший рік, гуляє і по двору, і по лісу. Володя його погладив, а той раптом вчепився в долоню зубами. На укус не звернули уваги, бо тварина заспокоїлася, — розповідає 45-річна односельчанка Галина Марчук. — Недобре Володя запідозрив, коли укус почав свербіти й почервонів, а кіт перестав їсти.

Чоловік поїхав до травмпункту. Там йому вкололи вакцину проти сказу.

Кота відвезли до обласної ветеринарної лабораторії. Побоювання підтвердилися. Худобу та домашніх тварин у селі прищепили. Ветлікарі припускають, що кіт міг заразитися від лисиці. Адже Ярмолюки живуть на хуторі біля лісу.

— Інкубаційний період триває від 14 днів до місяця. Вірус уражає центральну нервову систему, викликає параліч дихальних шляхів та серцево-судинної системи, — пояснює 32-річний Сергій Люза із районної ветслужби. — Найнебезпечніші ділянки — шия, обличчя та пальці рук, де багато нервових закінчень. Укусили чи подряпали — звертатися до лікаря треба негайно.

Якщо людина приходить до медиків на 3–4-й день після укусу, потрібно вже колоти імуноглобулін. Це концентрована сироватка з виробленими антитілами, які нейтралізують вірус. Одна ін"єкція коштує 300–500 грн. Доза звичайної вакцини — 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Ярмолюка покусав скажений кіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути