Ексклюзиви
понеділок, 13 березня 2006 18:09

Воду очищуватимуть молюски

Учені Запорізького національного університету пропонують використовувати бактерії, водорості та молюски для очищення питної води.

— Очищуватися вода буде в кілька етапів, — пояснює доцент кафедри зоології Олександр Корж, 35 років. — Спочатку воду від "цвітіння" чиститимуть бактерії. Потім їх знищуватимуть спеціальні водорості. А тих, у свою чергу, з"їдатимуть молюски.

Науковець стверджує, що хлорувати воду — робити її шкідливою для людського здоров"я. Хлор, мовляв, утворює з органікою токсичні сполуки, які можуть викликати захворювання на рак.

— У природному середовищі воду очищують живі організми, — каже Олександр Корж. — Окрім того, у світі вже існує практика використання бактерій для очищення стоків.  

Поки що схема запорізьких науковців пройшла тільки лабораторні випробування. Але, за словами Олександра Коржа, міська служба екології знає про розробку і допоможе домовитися про випробування із запорізьким водоканалом.

Зараз ви читаєте новину «Воду очищуватимуть молюски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути