Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Водіїв без страховки штрафуватимуть із 1 січня

Якщо з 1 січня наступного року водій не матиме страховки, йому загрожуватиме штраф від 17 грн. Раніше перевірки на дорогах мали почати з 1 серпня.

— Дотепер інспектори ставилися до страховки більш лояльно. Хоча був виданий наказ щодо її перевірки, — пояснюють у прес-службі ДАІ. — Насправді ж перевіряли лише тоді, коли робили техогляд або коли водій потрапляв у аварію. Тепер з нового року будуть штрафувати.

У середині липня ДАІ презентувало спеціальну картку-стікер жовто-зеленого кольору, яка підтверджує страховку і вказує термін дії. Її чіпляють у правому верхньому кутку лобового скла. Перевіряти картку планували вже з початку серпня. Але через брак часу термін перевірки відклали до наступного року.

— Уже виготовили 2 мільйони стікерів. Зараз готують ще чотири, — кажуть у Моторно-транспортному бюро. — Вартість страхового полюса різна. Все залежить від терміну його дії, стажу водія, типу транспорту. Є базовий платіж — 291 гривня.

В Україні 82 страхові компанії мають право видавати страховий поліс цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв без страховки штрафуватимуть із 1 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути